Teakhout soorten

Teakhout kan in verschillende uitstralingen worden verwerkt in meubelen
Halus teakhout

Ook wel Lesung hout genoemd. Dit is glad geschaafd onbehandeld teakhout. Dit teakhout is van plantage teak of van gerecycled teakhout. Plantage teak is licht van kleur. Gerecycled teak is wat donkerder van kleur.

Kasar Teakhout

Geborsteld oud teakhout. Door het borstelen van het teakhout komt de natuurlijke olie naar boven waardoor het teakhout een warme donkere uitstraling krijgt.

Dengkleh Bali Teakhout

Ook wel dingklik teakhout genoemd. Oud gerecycled teakhout, van banken en oude huizen gemaakt. Het hout heeft een robuuste uitstraling en wordt met name in onze eigen fabriek gemaakt. De nerf is donker van kleur.

Dengkleh Java Teakhout

Ook wel dingklik teakhout genoemd. Oud gerecycled teakhout, van banken en oude huizen gemaakt. Dit Dengkleh teak is rustig van structuur iets lichter van kleur dan het Bali dengkleh teak en heeft een grijze nerf.

Erosi teakhout

Grof gerecycled teakhout met veel oneffenheden in het hout. Dit teakhout komt voornamelijk uit oude treinbielzen en oude huizen.

Mixed Wood RCK

Mixed wood meubelen bestaan uit verschillende houtsoorten bij elkaar waar een afwerking overheen is gegaan. Het hout kan zijn, teak, mango, Durian, acacia en andere tropische houtsoorten. De afwerking RCK geeft aan dat er een donkere kleuring over het hout is gegaan, maar dat de verschillende houtsoorten nog wel zichtbaar zijn. Elke plank of meubelstuk is anders in uitstraling en kleur.

SMG

Gerecycled teakhout waar verfresten op zitten. Het hout is afgewerkt met een waslaag.

Zwart teakhout

Gerecycled teakhout wat zwart is geverfd. De nerfstructuur van teak is nog duidelijk aanwezig.

Teakhout is een natuur product. Daarom is het ook natuurlijk dat het teakhout noesten en/of oneffenheden kan vertonen. Dit is typerend voor het teakhout. Ook kunnen reparatiestukken in het teakhout zitten. Ook dit mag. Doordat de teakhouten meubelen van gerecycled materiaal zijn gemaakt kunnen stukjes teakhout slechter zijn door vroeger gebruik. Dit wordt in Indonesië vervangen door het inzetten van stukjes teakhout. Dit hoort bij de gerecyclede duurzame teakhouten meubelen. Onder invloed van licht, vochtigheid en temperatuur verschillen kan het teakhout lichte krimp vertonen. Hierdoor kunnen kleine scheuren ontstaan in het teakhout. Dit is een natuurlijk proces en niet erg.